Startpagina
 
Bezoekersnderzoek
Alternatieven algemeen
Programma Samenspraak
Vragen aan de Gemeente
Verwervingsstrategieën
Wetten en regels
Onrechtmatige overheidsdaad
Geruchten
Uitgaan en overlast
Reacties van bewoners
 
De grote 4 in Scheveningen
600 Hotelkamers
3 Theaters
Aquadome
Wintertuin
Fietsvoetveerpont
Alternatief voor Slopen
De Pier
 
Lijnen Pleinen Sferen
Haagse Slopers
De Jerde Slopersplannen
Plannen Scheveningen - Kust
Plannen Scheveningen - Bad
Plannen Scheveningen - Dorp
Plannen Scheveningen - Haven
Plannen Boulevard
Plannen Strand
Verkeersplannen
GSBO
Haagse Economie
Leisure Nota
Marketing
Tijdbesteding 2020
 
Links
Over de Website
Contact
 
Wilt u op de hoogte blijven , laat dan hier uw e-mail adres achter.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om U op de hoogte te stellen van nieuws over plannen voor Scheveningen - Kust
Mailinglijst
Aanmelden
Afmelden

Vul uw e-mail adres in:


    Badplaats terug naar nummer 1
Door MAARTEN BRAKEMA

Bron: AD 12 december 2008

DEN HAAG - Scheveningen krijgt een nieuw dorpsplein op de hoek van het Prins Willemplein en de Prins Willemstraat.

Daar moeten ook het stadsdeelkantoor en een gezondheidscentrum komen. Het nieuwe plein moet voor de bezoekers een entree tot het dorp worden en ervoor zorgen dat de Keizerstraat, die op veel plekken nog steeds kampt met leegstand, een impuls krijgt.

Dit wordt duidelijk uit de 'discussienota' Scheveningen-kust. Daarin staat in grote lijnen beschreven wat de gemeente van plan is met de grootste badplaats aan de Noordzee. De stapel stukken bevat nog geen definitief voorstel. Eerst wordt in januari en februari een samenspraakronde gehouden, waarbij de bewoners en belanghebbenden hun mening kunnen geven. Nieuw is dat de gemeente een 'platform' in het leven roept waarin bewoners, gebruikers en ondernemers eigen voorstellen mogen maken voor Scheveningen. Zij krijgen daarvoor ook geld, zodat ze een stedenbouwkundig bureau kunnen inschakelen.

Een belangrijke reden voor de gemeente om Scheveningen op de schop te willen nemen is dat het er niet goed gaat. "Het aantal bezoekers is tanende, de bestedingen nemen af,'' aldus wethouder Marnix Norder (PvdA, bouwen en wonen). "Dat kan niet, dat mag niet. We moeten ervoor zorgen dat eerst Scheveningen komt, dan een hele tijd niets en dan de volgende badplaats.'' Volgens de wethouder daalt de populariteit van de badplaats omdat mensen tegenwoordig hogere verwachtingen hebben dan twintig jaar geleden, omdat de 'uitstraling en samenhang' slecht is en je in grote delen van Scheveningen-bad de zee helemaal niet kan zien.

Precies een jaar geleden maakte Norder bekend dat de gemeente daarom flink aan de slag wil in Scheveningen. In de afgelopen maanden hebben ambtenaren de eerste ideeën van het college uitgewerkt in meer praktische punten. Bekend was al dat het de bedoeling is een groot deel van de Kompasbuurt te slopen omdat woningbouwcorporatie Vestia vindt dat de huizen zijn verouderd. Om diezelfde reden gaat de flat Lindoduin tegen de vlakte.

Als Scheveningen weer aantrekkelijker wordt, komen er ook meer mensen, terwijl de bereikbaarheid nu al vaak een probleem is. Wethouder Peter Smit (VVD, verkeer) presenteerde daarom gisteren twee mogelijke oplossingen waarover de belanghebbenden dus nu mogen nadenken. De ene is dat het doorgaand verkeer zoveel mogelijk wordt geweerd uit het woongebied. Voor Scheveningen-haven wordt in deze variant de Westduinweg als meest logische verbindingsweg aangewezen. Ook worden veel straten éénrichtingverkeer. In de tweede variant krijgt de auto veel meer vrij baan.

Smit wil tegelijk dat Scheveningen beter bereikbaar wordt met openbaar vervoer. Daarom wordt onderzocht of de tramlijnen 1, 9 en 11 de kwaliteit en snelheid van Randstadrail kunnen krijgen. Ook moet er een directe tramverbinding komen tussen het Centraal Station en Scheveningen haven.


Het Amerikaanse bureau The Jerde Partnership heeft uitgesproken ideeën over de toekomst van Scheveningen. ILLUSTRATIE GEMEENTE DEN HAAG

Scheveningen Bad Site Utilization Study van The Jerde Partnership, 14 september 2008